Mikaeel Jackson dibunuh atau terbunuh??

Assalamualaikum,

Setelah sebulan Michael Jackson atau nama islamnya Mikaeel Jackson meninggalkan kita dan kembali kepangkuan Yang Maha Esa. Ingin saya menyentuh serba sedikit kisah Raja Pop Michael Jackson. Sebelum itu, saya sangat berterima kasih kepada Bapa Saudara saya (Om di) kerana menaikkan semangat saya untuk menerbitkan entri ini. Terdapat beberapa penyataan yang saya ambil dari beberapa blog yang mempunyai maksud yang sama dengan entri saya ini.

Berikutan dengan kematian michael jackson, pelbagai spekulasi yang telah timbul. Menurut sumber yang boleh di percayai, berkata beliau di bunuh oleh doktor peribadinya sendiri menggunakan ubat penenang yang melebihi dos yang di perlukan. Mengikut pegawai penyiasat yang mengendalikan kes kematian Michael Jackson juga telah menyiasat doktor peribadi Michael, Dr. Conrad Murray.

Dr. Conrad Murray telah menjadi doktor peribadi kepada Michael sejak beberapa bulan lalu sebelum kematiannya, telah disoal siasat oleh pihak polis sebanyak dua kali. Murray dikatakan telah membuat kenyataan menunjukkan ada sesorang yang bersalah dalam kes ini dan dipercayai pihak polis menyiasat kes kematian penyanyi ini sebagai kes pembunuhan. Pihak polis telah menjadikan Murray sebagai suspek utama dalam kes ini, menurut sebuah laman web. Terdapat bukti yang menunjukkan Murray mempunyai kaitan dengan 'Propofol', iaitu sejenis dadah yang telah membunuh Michael.

Dadah itu telah dijual menggunakan jenama Diprivan, iaitu sejenis ubat pelali yang kebiasaannya digunakan di hospital sahaja. Michael yang menderita akibat penyakit insomnia yang kronik, telah diberi dadah tersebut menerusi titisan IV(pemberian bahan cecair secara langsung ke dalam badan) untuk membantunya tidur.

Seorang pakar bius berkata: "Menggunakan dadah ini untuk penyakit insomnia adalah sama seperti menggunakan selaras senapang patah untuk membunuh seekor semut.”

Pihak polis yang menggeledah rumah sewa Murray pada kali pertama tidak menjumpai sebarang bahan bukti yang diperlukan. Namun setelah menyoal siasat Murray, pihak polis pergi untuk kali yang kedua dan menemui dadah tersebut bersama sebuah tangki oksigen.

Doktor yang telah memberi Michael dadah jenis 'Propofol' biarpun mengetahui bahaya dadah itu mungkin akan didakwa dengan tuduhan atas melakukan pembunuhan peringkat kedua atau tuduhan atas membunuh orang.

Menurut satu sumber yang berkata: "Kenyataan Murray kepada pihak polis yang menyatakan ada seseorang yang bersalah dalam kes ini ibarat mendedahkan lagi penglibatannya dalam kes ini.

"Beberapa anggota penguatkuasa undang-undang juga terkejut dengan kenyataan yang telah diberi oleh Murray.

"Pihak polis Los Angeles juga telah mula menyiasat kes ini sebagai kes pembunuhan. Menurut sumber dari pihak penguatkuasa undang-undang juga telah menyatakan bukti yang ada cukup jelas menunjukkan 'Propofol' adalah sebab utama jantung Michael berhenti berdenyut pada hari kejadian.

"Mereka juga mengatakan telah mempunyai bukti kukuh yang mengaitkan Murray sebagai perancang kematian Michael."

Murray juga memberitahu pihak polis, dia tidak membuat panggilan kecemasan 911 serta-merta kerana dia tidak tahu alamat rumah Michael.

Peguam Murray, Ed Chernoff berkata: "Dr Murray tidak merancang sebarang pembunuhan yang menyebabkan kematian Michael."

Pihak polis Los Angeles menyatakan pihak mereka tidak boleh menyiasat kes kematian Michael secara rasminya sebagai kes pembunuhan kerana keputusan bedah siasat yang dijalankan masih belum diketahui.

Namun, tidak cukup dengan itu Barrack Hussein Obama telah mengeluarkan kenyataan seminggu selepas kematian Mikaeel yang agak mengejutkan iaitu - ”I love MJ, Igrow up listening to his songs. It is a great loss, but rest asured that there is no conspiracy in his death” .

Persoalan yang timbul di sini, mengapakah presiden Amerika Syarikat tersebut terlalu terburu-buru menyatakan bahawa tiadanya konspirasi untuk membunuh MJ. Adakah awal-awal itu lagi Obama sudah diberitahu oleh CIA bahawa MJ terpaksa dibunuh sebab dia sudah peluk Islam dan akan mengistiharkannya kepada dunia diakhir siri persembahannya yang terakhir secara live di UK. Muncul lagi satu tandatanya di mana kematian MJ adalah di sebabkan oleh islam. Menurut sebuah akhbar tabloid Bahrain yang berbunyi :

“Michael Jackson (MJ) was known as the most loving person in the world. He gave up most of his assets for charity and all his life, he fought for equality of the African Americans, AIDS victims, Against Drug Abuse, Against Abortion, Against Child Labor and secretly channelled his properties for the hungry children of the world.
However, he wasn’t peace at heart. He always think of himself as a child trapped inside a man’s body. Being Peter Pan is all his dream, never to grow up, forever a child. That inspires him to build Neverland - a heaven for children. Children of all ages and races are welcomed to Neverland. MJ had so much love to give.
However, he made a mistake which he didn’t know of the consequences. He saw the peaceful life his brother, Jermaine (Muhammad Abdul Aziz) had as a Muslim - true, Jermaine faced so much pressure that he moved to Bahrain.

In 1989, MJ made a press conference which shocked the world, “I have seen the Islam in the life of my brother, I have read the books about Islam. And I’d love to someday feel the calmness and peace of Islam….”

Since that, MJ’s life was never the same again. He was accused of so many accusations against child molestation. MJ was not someone who can deal with much pressure as he is a ‘delicate child’. All the extortion and black mail followed after that. Everything he did was being seen as wrong in the eyes of the Media. All these are to influence his fans to hate MJ. If he is hated, then he would not be influential anymore.

For several years, he stayed in England. Getting motivation from a long time friend, Cat Stevens, who had converted into Islam - named Yusuf Islam. From him, MJ learnt how Yusuf had survived being Muslim. He made friends with a song writer, Zain Bhikha too, who wrote a song titled, “GIVE THANKS TO ALLAH”, which he wanted MJ to sing whenever he is ready.

Following his trial, MJ withdrew to Bahrain, where he was the special guest of sheik Abdullah bin Hamad Al Khalifa, the son of Bahrain’s king. It was then that Michael began to give conversion more “serious thought.” MJ stayed in Bahrain for approximately 3 years. He studied Islam, the prayers and learn to read the Koran (al-Quran).

Finally, he came back to Los Angeles and in November 2008 MJ had formally converted to Islam in a ceremony at a close friend’s house in Los Angeles. He perform Haj with the King of Bahrain and son on December 2008.

He had a hidden agenda when he wanted to make a final comeback. He announced in a press conference on March 2009, “This will be my final concert. I’ll see you all in July….”.

He planned that during his concert, he would announce that this is the FINAL concert as he wouldn’t be performing anymore. He will declare that he is a Muslim and will only sing with Yusuf Islam and Friends.

At the end of the concert, he will be singing the song, “GIVE THANKS TO ALLAH” with Yusuf Islam. That is the reason why he chose London as his final concert venue instead of the USA. It was because he thought he could escape the USA’s extortion, and that he could perform with yusuf Islam who is in England.

At 12.30am, 25th June 2009, he hugged his production manager and said, “After reherasing for 2 months, I am finally ready for the concert…” Before leaving to sleep, he waved his dancers, “It was a good night everyone. I’ll see you all tomorrow…. ” The next thing… He was pronounced dead at 2.26am….

When 911 was called, there are so much questions asked. It is as if they didn’t know who MJ is and where he lived. The questions asked are more towards to delay time. The hospital said the autopsy result can only be obtained after 2 months - very illogical as even the worst African technology could obtain the result in less than 2 weeks.

MJ’s family members opt for second private autopsy as they started to feel something fishy is going on. The result came out in about 4 days - MJ was drugged with high dosage of anaesthetic - drug that brings about a reversible loss of consciousness, if used to much could stop the heart from beating.

Another result which was not aired in the media was, MJ’s stomach is empty of this drug, but his blood were filled with it - same case as the death of Marilyn Monroe. The private doctors also found many needle marks, afraid to be forced injections given to MJ on his bed.

In CNN Live after a week, Barack Obama was interviewed. And he said, “I love MJ, I grew up listening to his songs. It is a great loss, but rest assured that there is no conspiracy in his death..”

Now, why must a President made such statement before the official autopsy result came out? How would he know that there is no conspiracy without the post-mortem result? Seems like someone is afraid of his shadows.

MJ was known to the world as a person who is against drug abuse. Why must he be addicted to drug, then? If he wanted to commit suicide, why rehearse for his concert? And why will he want to see his dancers the next day?

Enough about his death. I am sure people around the world is not stupid anymore. These supreme power can fool us during the Marilyn Monroe conspiracy, Martin Luther King and Princess Diana. But in this MJ’s case, they left too many loopholes for those who think…!!

MJ left us with this unfinished studio-recorded song, GIVE THANKS TO ALLAH. You can download this song here:MichaelJackson-GiveThankstoAllah.mp3

MJ’s family was about to give him a Muslim burial with the help of The Brotherhood of Islam. But, the CIA showed up at Neverland’s door - blackmailed them that if they do so publicly, Katherine (MJ’s mother) would be pull off from MJ’s 3 children’s custody as well as MJ’s estates. Instead, they’ll hire Debbie Rowe for the purpose, and the court will be in their favour. So much for democracy and fairness…

Finally, they agreed to let MJ have a Muslim Burial in Neverland. But in condition, must show to the public a Christian Memorial Service, as to prove to the world that MJ was never a Muslim.

So, Staples Centre was just a normal show. That’s why the coffin was closed and sealed.

MJ was buried days earlier. The Gold Coffin was empty. They were about to bury the Coffin according to Christianity ways in Hollywood - as in their deal with the USA Government.

These happened, because the USA is afraid of the rising numbers of Muslims in the world.

(Sheikh Ha**d)
The Brotherhood of Islam
Buletin of Bahrain



Sejak kematian MJ saya langsung tidak menyangka bahawa terdapat konspirasi mengenai kematiannya. Namun kebenarannya masih di khuatiri. Hanya ALLAH yang mengetahuinya.



Michael Jackson {MJ) adalah seorang manusia yang sangat penyayang. Banyak hartanya yang telah dihabiskan dalam membantu dan menyokong gerakan-gerakan amal seperti Afrika Amerika, mangsa AIDS, mangsa dera kanak-kanak dan bermacam-macam lagi.

Walaupun dah berbuat pelbagai kebaikan, MJ masih gagal mencari ketenangan hati. Dia cumalah seorang budak yang terperangkap di dalam badan seorang lelaki. Impiannya adalah untuk menjadi budak kecil selama-lamanya. Impian ini ditambah pula dengan sejarahnya didera semasa kecil menyebabkan dia membina Neverland, tempat untuk seluruh kanak-kanak di dunia bermain dan gembira di situ.

Namun MJ telah membuat satu keputusan yang bakal memberikan impak yang sangat besar di dalam hidupnya. Melihat kehidupan dan ketenangan yang dimiliki oleh abangnya (Jermaine) setelah memeluk Islam, MJ telah membuat satu kenyataan gempar di satu press conference pada tahun 1989.

“Saya telah melihat Islam di dalam abang saya, saya telah membaca buku tentang Islam dan suatu hari nanti saya mahu rasakan ketenangan dan keamanan Islam itu“.

Sejak kenyataan itu hidup MJ tidak sama seperti dahulu lagi. Dituduh berasmara dengan kanak-kanak, ditambah dengan pandangan-pandangan negatif daripada media Amerika Syarikat, membuatkan MJ berada di tahap tertekan. Semua ini dilakukan agar peminat-peminat MJ melihatnya sebagai satu ikon yang gagal seterusnya membuatkan influence MJ berkurangan.

Melarikan diri daripada tekanan pihak Media USA, MJ telah tinggal di England selama beberapa tahun. Di England, MJ berkawan rapat dengan Yusof Islam atau lebih di kenali sebagai Cat Steven, Dari Yusof Islam, MJ belajar serba sedikit tentang Islam. Malah semasa di England, MJ telah berkawan rapat dengan seorang pencipta lagu, Zain Bhika yang telah menciptakan lagu “Give Thanks To Allah” khas untuk dinyanyikan oleh MJ bila-bila masa dia bersedia.

Semasa kes asmaranya dengan kanak-kanak dijalankan, MJ telah melarikan diri dan menetap di Bahrain. Di sana dia menjadi tetamu khas kepada anak Sultan Bahrain. Di sinilah MJ mula mendalami Islam. MJ belajar sembahyang, baca Al-Quran dan macam-macam lagi selama 3 tahun.

Akhirnya pada November 2008, MJ pulang ke Los Angeles dan membuat majlis memeluk Islam secara rasmi di rumah kawan karibnya. Pada December 2008, MJ telah pun pergi menunaikan haji bersama Sultan Bahrain dan anaknya.

Untuk konsert terakhirnya, MJ mempunyai agenda yang tersendiri. Dia memaklumkan yang ini adalah konsert terakhirnya dan berhasrat untuk mengumumkan yang dia adalah seorang Muslim. Malah MJ juga mahu menyanyikan lagu Give Thanks to Allah pada konsertnya tersebut bersama Yusof Islam. Sebab itulah MJ memilih London sebagai tempat konsert terakhirnya bukannya di USA kerana takutkan pihak berkuasa USA.

Pada 12.30 25 June, MJ memeluk managernya dan mengucapkan selamat malam. MJ berkata
” Selepas berlatih selama 2 bulan akhirnya saya dah bersedia untuk konsert ini”
.. Selepas melambaikan tangan dan mengucapkan selamat malam, MJ pun pulang ke hotel. Tapi kira-kira jam 2.26 pagi, MJ didapat telah meninggal dunia..

Semasa 911 dihubungi, banyak soalan yang ditanya seolah-olah mereka tak tahu siapa itu MJ dan di mana MJ berada. Nampaknya ada pihak yang cuba melengahkan masa bantuan tiba. Tambah pelik bila pihak hospital mengatakan hasil autopsy hanya boleh diperolehi selepas 2 bulan sedangkan teknologi sekarang dah bertambah canggih.

Oleh kerana itu, keluarga MJ telah pun mengupah private doktor untuk membuat autopsy kepada MJ. Keputusannya dikeluarkan hanya selepas 4 hari. Ternyata MJ mati kerana terlalu banyak dos anaethestic, satu ubat yang mampu membuatkan jantung berhenti berdenyuti jika diambil secara berlebihan.

Satu keputusan yang tidak diwar-warkan di media ialah perut MJ tidak mempunyai langsung ubat ini. Tapi darahnya dipenuhi dengan ubat tersebut. Malah badan MJ dipenuhi dengan kesan suntikan seolah-olah ada orang secara paksa menyuntik ubat tersebut ke dalam badan MJ.

Dalam CNN semasa diinterview, Presiden Amerika Syarikat Barrack Obama telah mengeluarkan satu kenyataan yang agak pelik.

“Saya suka MJ. Saya membesar mendengar lagunya. Ia satu kehilangan yang besar tapi saya jamin tiada konspirasi dalam kematiannya”.

Pelikkan kenapa seorang Presiden beria-beria cakap tiada konspirasi dalam kematian MJ sebelum keputusan rasmi autopsy MJ dikeluarkan? Kalau betullah MJ nak bunuh diri, buat apa dia beria-beria nak berlatih selama 2 bulan untuk konsert dia nie?

Keluarga MJ inginkan MJ dikebumikan secara Islam. Tapi CIA telah muncul dan memberi ugutan jika pengebumian secara Islam dilakukan secara awan (dalam TV). Ugutannya ialah Katherine, mak MJ tidak akan mendapat hak penjagaan anak-anak MJ sebaliknya Debbie Rowe yang akan dapat.



Akhirnya mereka bersetuju untuk MJ dikebumikan secara Islam di Neverland. Tapi dengan syarat satu pengebumian olok-olok secara Kristian mesti diadakan. Itulah yang anda semua tengok di Tv. Sebab itulah keranda MJ ditutup dan tak dibukak. Sebab mayatnya tak pernah ada dalam tu. Ini semua dilakukan semata-mata nak bagitau dunia yang kononnya MJ bukan seorang Islam.

Download lagu MichaelJackson-GiveThankstoAllah.mp3



Salam Takzim,

8 Response to "Mikaeel Jackson dibunuh atau terbunuh??"

  1. kakak says:

    bagus2 ! menaik kan martabat islam -om di
    woahh, tak larat na mmbaca, tp abih jugak. :) - kakak
    hahahaha !

    erie says:

    chayok2x

    winzpink says:

    great entry...

    dinkaybee says:

    sah!ini memang konspiracy.gua caya sama lu erie!HIDUP ISLAM.HIDUP ERIE.TAKBIR!!!!!!

    betoi bebenor le yeop!teman rasa dari dulu lagi ada something wrong dgn kematian MJ.moh yoep kita boikot barang US bior demo rasa org M'SIA ada power!power apa?POWER ROOT DAH!!!!!!KAH!

    suecaltex says:

    buat apa le demo kecoh-kecoh ni!MJ tu dah meninggal dah.lo ni kita x boleh buat ape2x.cuma kita sedekahkan dgn alfatihah semoga rohnya diteriama oleh ALLAH sebagai org islam AMIN!!!!!!

    ermm. The truth is out there. Cuba check tentang Illuminati @ Free mason @ All seing eye @ Luciferian.

    They are behind many conspiracies. Sejak kematian Bob Marley dan Jimy Hendrix dulu. Even J.F.K also was assassinated by these people. They are controlling the world.

    Bila diorang ni dah takmau jadi boneka lagi, jadi la 'illuminate subject'

    Try check it out and you will surprised.

    faiz ri says:

    aq x puas ati

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme