fasha sanda smoking??
tahap kebenarannya aku tak jamin. Tapi sendiri mau hengat la

Salam Tulus Ikhlas,Ada Apa Dengan Ipod Touch

Ipod Touch sekarang dah keluarkan generasi kedua di mana harga pasaran dari RM 779. Memang membuatkan hatiku panas je untuk memilikinya. Namun apakan daya birthdayku bulan depan. So, bagi donator untuk birthdayku macam biasa permintaanku adalah Ipod Touch 2G.


Ape yang best sangat Ipod Touch ni?

iPod touch boleh buat korang rasa best gile tau. Bukan sahaja untuk dengar MP3, namun dengan ipod touch ni korang boleh menonton movie, main game, surf internet dan macam-macam lagi lah.

Ipod Touch ni ada 3 saiz, 8GB, 32GB dan 64GB


8GB iPod touch8GB
1,750 songs
10 hours of video
RM 779.00

32GB
7,000 songs
40 hours of video
RM 1,199.00

64GB
14,000 songs
80 hours of video
RM 1,599.00Sumber : http://www.apple.com/my/

Bukan senang tau nak ada gadget macam ni. Melainkan dari hadiah birthday. Hehehe.. Ipod Touch ni ada built-in wi-fi, so kita boleh online kat mana-mana yang ada sediakan service hotspot. So, nanti boleh la update blog kat kopitiam jer.

Kalau korang peminat game, memang sesuai la ipod touch ni sebab gadget ni dah ada build-in accelerometer, Multi-Touch, Wi-Fi, and Bluetooth. Jadi, keseronokan memiliki ipod touch ni sememangnya tiada penghujung.


Uh.. Ini dia bluebooth punya device dlm ipod touch


Sekian review dari saya mengenai ipod touch 2G. Untuk pengetahuan korang birthdayku pada 29 Disember. So, tinggal beberapa hari je lagi ni.. prepare la ape yang patut ye.. hehehe

Salam Tulus Ikhlas,Dapat Slip 5A Depan Jenazah Ibu

Uh.. Tidak dapat di bayangkan perasaan budak ni. Kepada Siti Amynur Ain Putri Rosdy, harap tabah hadapi dugaan Allah.


SITI AMYNUR AIN PUTRI (tengah) mengaminkan doa yang dibacakan guru agama SK Taman Dusun Nyior, Zakri Abdul Azizi (kiri) di pusara ibunya di tanah perkuburan Makam Tuan Haji Said, Seremban semalam.


SEREMBAN - Tidak seperti murid Tahun Enam lain yang kegirangan ketika menerima keputusan cemerlang 5A Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR), Siti Amynur Ain Putri Rosdy (gambar kecil) terpaksa menempuh kesedihan semasa menerima keputusan itu di hadapan jenazah ibu.

Apabila keputusan UPSR diumumkan di pejabat Sekolah Kebangsaan (SK) Taman Dusun Nyior di sini semalam, Siti Amynur Ain Putri berada di surau rumah rakyat Taman Dusun Nyior untuk membantu anggota keluarga yang lain menguruskan jenazah ibunya, Rusmah Abdullah, 47, yang meninggal dunia akibat tekanan darah rendah pada tengah malam Rabu selepas terlantar di wad hospital selama dua minggu.
Berderai air mata Siti Amynur Ain Putri dan anggota keluarga yang lain apabila guru besar sekolah itu, Noreha Adam menyampaikan keputusan ke tangan pelajar itu sendiri di hada- pan tubuh kaku ibunya beberapa minit sebelum solat jenazah dimulakan pada pukul 11.30 pagi kelmarin.

"Saya sedih sangat, ibu tidak dapat melihat keputusan ini. Ibu selalu berpesan semasa hidup bahawa saya ini harapan dia, ayah pula sudah meninggal dunia empat tahun lalu," katanya dalam linangan air mata.

Pelajar itu kini hidup yatim piatu bersama abangnya yang berusia 14 tahun.

Selepas ayahnya meninggal dunia akibat sakit tibi, ibu Siti Amynur Ain Putri bekerja sebagai tukang cuci di sebuah hotel bajet rendah di Serem- ban dengan pendapatan RM500 sebulan. - BernamaSumber : kosmo!


Al-Fatihah
alfatihah

Salam Tulus Ikhlas,

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme