Hidupan Laut Unik Dan Menarik

Mesti korang tak pernah tengok hidupan laut secara live kan. Sama la kita. Heheh Sini benangkasar sajikan kehidupan laut yang sememangnya awesome lah. Di harap korang semua dapatlah tinggalkan sepatah dua kata lepas habis baca entry ni ye.


Ni nama dia "hydromedusa" berasal dari Antartika.

Ini pulak kupu-kupu laut - Berasal dari Laut Weddell, Antartika

Yang korang mesti kenal; Nama dia "Sheldon" kalau dalam cerita spongebob. =)
Ini lah dia zooplankton juga boleh di jumpai di Laut Weddell, Antartika.


Ikan ni nama dia "Flounder" kalau dalam laut rupa dia macam ni. Kalau dah kena tangkap ngan nelayan rupa dia lain pulak. nak tau klik [sini] ikan ni bleh di temui di lautan Hawaii.

Ini siput laut flamingo atau nama saintifik dia "Cyphoma gibbosum". Berasal dari Pulau "Grand Turk"

Aiseymen comelnya kuda laut ni, warna pink lagi. Ini adalah spesis kuda laut yang boleh di temui di lautah Indonesia. Nama dia "Denise's pygmy seahorse".

Ini yang terakhir sekali, penat dah menaip ni. Ini adalah "trunkfish" habitatnya di Pulau "Grand Turk"


Salam Tulus Ikhlas,



2 Response to "Hidupan Laut Unik Dan Menarik"

  1. winzpink says:

    Wah cantik dan uniknya ciptaan Allah ni...
    Aku paling suka "Cyphoma gibbosum" sbb xnmpk binatang...hihi...
    kuda laut tu pn best sbb color pink...

    erie says:

    "Cyphoma gibbosum" ni ala-ala siput 'oink..oink' la klo kat darat..
    hehehe

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme