Cara Untuk Hilangkan Love Bite Di Leher~

http://api.ning.com/files/u-EWeep1MJVgLfOn7ZzhsUwWbMW7LrUbW02BCYDaMFg4hvLspUbtLQ8WOfvls5dkJThjVsYUzmHTcDqML9ybSmoeVJ3tvyhD/thingcalledlove.jpg

Hemm...Love Bite.. Gatalnye korang ni~~ Hahah… Ape-ape pun pasti antara korang semua pernah kena gigitan cinta...kan?? Eleh malu-malu plak..tp kat sini, sy tk nk komen byk psl hal itu...personel matter katakan??..hehehehe.

http://images.inmagine.com/img/bilderlounge/blcd018/011715bl.jpg

Ok kita direct to the point....mmg semestinya korang tidak mahu “love bite” menjadi bahan gurauan teman di pejabat dengan pelbagai gelaran, ini pasti mbuatkan korang seolah-olah fobia setiap kali pasangan korang mahu mencium korang terutama di leher.

Love_Bite_by_LostSoulsCollection.jpg image by arangs http://3.bp.blogspot.com/_3_2FCxXqZPQ/SIbNKqjIZ6I/AAAAAAAACEM/m8U3gqlWmso/s400/Kissing_in_the_Rain_by_CrazyWingo.jpg http://www.smartabouthealth.net/images/kissing_better.jpg

Takut digigit…!! hahaha...mcm vampire pula.

Ini ada cara dan petua untuk menghilangkan gigitan love bite.

1) Ambil sebutir panadol, hancurkan dengan sedikit air. Sapu pada tempat yg mempunyai bekas gigitan dan biarkan selama 10-15 minit atau sehingga ia kering. Kemudian bersihkan dgn air seperti biasa.

2) Jika masih kelihatan warna kemerah-merahan, sapukan sedikit cecair ubat pencuci mata (eyeMo) di bahagian tersebut. Biarkan utk seketika.

3)Sapukan beberapa ketul ais batu di leher korang sehingga kesan gigitan semakin hilang.

4) Jika cara ini tidak berhasil, cuba gunakan bawang putih pula. Ambil seulas bawang putih dan belah dua. kemudian gosokkan perlahan-lahan pd bahagian berkenaan sehingga pudar kesannya.

Selamat Mencuba~

2 Response to "Cara Untuk Hilangkan Love Bite Di Leher~"

  1. buat apa nk hilangkn pulak...
    nk buat sgt xyah la nk buang...
    abeh karen je buat...
    hahahaha....

    org dh yg blom kwen tp telebih gatai ada luvbite leh la pulun nk buang...
    klo mcm i ni dh kwen...
    xyah le buang...
    menda dh ada tunjuk la...
    hahahah...

    erie says:

    ahaks... terbaik lah...

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme